tietojenkäsittelytradenomi

Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

Hanki osaamista, jolla autat ihmisiä ja yrityksiä digitalisaation haasteissa. Kareliasta valmistuneena tietojenkäsittelyn tradenomina työskentelet tietojärjestelmien asiantuntijana.

Verkkototeutus

  • Opiskelupaikkoja: 60
  • Tutkinnon laajuus: 210 opintopistettä
  • Kesto: 3,5 lukuvuotta
  • Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)
  • Opinnot: ovat paikasta riippumattomia ja ajallisesti joustavia. Opetus tapahtuu pääosin arkisin klo 8-18.
  • Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus 

Hakeminen

  • Hakuaika: 13. – 27.3.2024
  • Valintatapa: Valintakurssi 60

Tarve erilaisista tekijöistä kasvaa tulevaisuudessa

Verkkosovellusten ja -pelien määrä kasvaa valtavaa vauhtia. ICT-alan suomalaiset menestystarinat todistavat, että suomalainen osaaminen on alan huippua myös globaalissa mittakaavassa. Varmaa on myös se, että tarve hyvistä, erilaisista tekijöistä kasvaa tulevaisuudessa. Eri kohderyhmille suunnattuja, moninaisuuden huomioivia pelejä ja digitaalisia palveluita tarvitaan lisää. 

Tietojenkäsittelyn opiskeltavat sisällöt liittyvät muun muassa ohjelmointiin ja sovelluskehitykseen, pelien tekoälyyn, tietokanta- ja tietovarasto-osaamiseen, verkkoliiketoimintaan, yritysten tietojärjestelmiin ja järjestelmäintegraatioon. Projektien kautta pääset ”oikeisiin töihin” eli ratkaisemaan yritysyhteistyökumppaneiden heittämiä haasteita. 

Opetus tapahtuu verkon välityksellä, joten opiskelu on mahdollista myös etänä. Verkko-opintojen toteutuksessa Kareliassa on jo 15 vuoden kokemus, ja opettajien osaaminen näkyy esimerkiksi Suomen parhaana opiskelutyytyväisyytenä (AVOP 2023).

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi. Opiskelijat tietojenkäsittelyn koulutukseen valitaan valintakurssin perusteella. Valintakurssi toteutetaan välittömästi hakuajan jälkeen. Tarkemmat tiedot kurssista lähetetään hakijoille hakuajan päätyttyä.


IT-tradenomi työelämässä

Kareliasta valmistuneena tietojenkäsittelyn tradenomina työskentelet tietojärjestelmien asiantuntijana.

Voit toimia digitaalisen liiketoiminnan  ja asioinnin tai pelialan kehittämisen tehtävissä.  Sinun ei tarvitse olla tietokonenero tullessasi, mutta koulutuksen kautta on mahdollista tulla sellaiseksi.

Nykyaikaisessa työelämässä, esimerkiksi liiketaloudessa, teollisuudessa, hyvinvointi- ja terveyspalveluissa sekä matkailu- ja vapaa-ajanpalveluissa, tarvitaan toiminnan, kasvun ja kehittymisen mahdollistavia monipuolisia ICT- ratkaisuja. Tietojenkäsittely toimii näiden alojen kehittävänä ja erityisesti yhdistävänä osaamisalueena.

”Ovien avautuminen työelämään on koulutuksen parhaita puolia”

Hyödyllisintä koulutuksessa on sen antama struktuuri opiskelulle. Ohjelmointi on ala, jota voi hyvin opiskella itsenäisestikin jo pelkän Googlen avulla, mutta se menee helposti siihen että pomppii tutoriaalista toiseen ilman palautetta ja ohjausta siitä, missä vaiheessa opit mitäkin.

ICT-tradenomikoulutus Kareliassa antaa myös hyvin laaja-alaisen ymmärryksen tietojenkäsittelyn eri osaamisista.


Katso videot

Sinua voisi kiinnostaa myös