Pulssissa julkaistaan Karelia-ammattikorkeakoulu henkilöstön ja yhteistyökumppanien tuottamia asiantuntija-artikkeleita, uutisia, videoita ja podcasteja.
Pulssi tuo näkyväksi Karelian asiantuntemusta ja vaikuttavuutta erityisesti työelämän kehittämisen näkökulmista. Pulssi levittää tietoa myös Karelian koulutuksesta, opetuksesta, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.
-
Hoitotyön koulutuksen opinnäytetyöprosessi ja sen kehittäminen : Osa 5
Opinnäytetyöbulevardi Tämä on viides osa Karelian hoitotyön koulutusten (sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutus) opinnäytetyönohjaukseen liittyvää artikkelisarjaa. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kerrottiin opinnäytetyöprosessista ja -käytänteistä. …
-
”Näytön paikka – Näkyykö näyttö käytännössä? -koulutusiltapäiväkokonaisuuden toinen osa 23.1.2024
Pohjois-Karjalan Sairaanhoitajat, Siun sote ja Karelia-ammattikorkeakoulu jatkoivat yhteistä koulutusiltapäivien sarjaa näyttöön perustuvan toiminnan teemalla tammikuussa. Ensimmäinen Näytön paikka – näkyykö näyttö…
-
Minä opinto-ohjaaja – opo
Opinto-ohjaajana tehtävänäni on auttaa opiskelijaa opintojen suunnittelussa, opiskelukyky ja oppimisen kysymyksissä sekä valmistumiseen liittyvissä käytännön asioissa, uraan liittyviä pohdintoja unohtamatta. Opona…
-
Englannin kielen yhdistäminen myynti- ja neuvottelutaitojen opiskeluun
Tässä artikkelissa kerrotaan CLIL4ALL-hankkeen kehitystyöstä sekä havainnollistetaan, miten myynnin kansainvälinenopintojakso suunniteltiin, toteutettiin ja arvioitiin käyttämällä CLIL-menetelmää eli sisällön ja kielen opetuksen…
-
Karelian vuoden 2023 kieltenopiskelija ja kieliteko on valittu
Karelia-ammattikorkeakoulun kielten ja viestinnän opettajat nimeävät perinteisesti aina syyslukukauden lopussa kyseisen vuoden kieliteon ja kielenopiskelijan. Tällä eleellä halutaan nostaa esiin kieli-…
-
STOP-hankkeessa selvitetään Karelian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden opintojen keskeyttämisen syitä
Karelian sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa on tartuttu toimeen, mitä tulee sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden eroamiseen liittyviin syihin. Karelian sisäisessä tutkimushankkeessa ”Sosiaali-…
-
Erätaukokeskustelusta tapahtuman järjestämiseen
Yksinäisyyden ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen on yksi Pohjois-Karjalan Hyvinvointistrategian 2020-2025 painopisteistä. Karelia-ammattikorkeakoulun SOTE/HYTE Living lab-hanke kutsui yhteiskunnallisia toimijoita keskustelemaan aiheesta huhtikuussa…
-
Tutustumiskäynti Jyväskylän ja Tampereen yrittäjyysekosysteemeissä osoitti Talent Hub Eastern Finland -hankkeen ajankohtaisuuden
Talent Hub Eastern Finland -hankkeen yrittäjyysasiantuntija vieraili joulukuussa Jyväskylässä ja Tampereella tutustuen kummankin kaupungin oppilaitosten omiin yrittäjyyspalveluihin. Vierailu osoitti, että kansainvälinen…
-
Hoitotyön opettajan työelämäjakso terveydenhoitajan, sairaanhoitajan ja kätilön työkentillä
Olen ollut Kareliassa töissä 10 vuotta. Tulin taloon 2014 ja minusta tuntuu kuin se olisi ollut vasta äsken. Vuosia on kuitenkin…
-
Dialoginen johtaminen uuden koulutuspäällikön näkökulmasta
Olen nyt toiminut Karelia-ammattikorkeakoulun matkailun- ja median koulutuspäällikkönä muutaman kuukauden, ja tässä tekstissä nostan lyhyesti esille ajatuksiani dialogisesta johtamisesta. Aloittaessani elokuussa…
-
Sote Hyte Living Lab -hankkeen aikana luotiin yhteiskehittämisen toimintamalli Pohjois-Karjalaan
Sote Hyte Living Lab – yhteiskehittämistä Pohjois-Karjalassa -hankkeen yksi tavoitteista oli konseptoida Karelian Living Lab -toimintamalli. Haastetta lähestyttiin palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen…
-
Mistä minä tiedän – tiedonhankinnan ohjauksen vuosi 2023 Karelian kirjastossa
Karelia-ammattikorkeakoulun kirjastossa on keskitytty vahvasti parin viime vuoden aikana tiedonhankinnan ohjauksen kehittämiseen. Kirjaston tarjoama tiedonhankinnan ohjaus on mukana nykyisissä opetussuunnitelmissa ja…