Pulssissa julkaistaan Karelia-ammattikorkeakoulu henkilöstön ja yhteistyökumppanien tuottamia asiantuntija-artikkeleita, uutisia, videoita ja podcasteja.
Pulssi tuo näkyväksi Karelian asiantuntemusta ja vaikuttavuutta erityisesti työelämän kehittämisen näkökulmista. Pulssi levittää tietoa myös Karelian koulutuksesta, opetuksesta, tapahtumista ja muista ajankohtaisista teemoista.
-
Näin teknologia tekee oppimisprosessista sujuvamman
Uusia digipedagogisia ratkaisuita etsitään jatkuvasti, koska teknologia ja uudet oppimisympäristöt tekevät toimiessaan oppimisprosessista aiempaa sujuvampaa. Euroopan suurimmassa opetusteknologia-alan tapahtumassa, Bett 2024-messuilla,…
-
Yhteisöön kuuluminen on opiskelijan hyvinvoinnin perusta
Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista puhuessa on siirrytty uuteen aikaan. Korona-pandemian vaikutuksilla näyttää tutkimusten mukaan olevan enää pieni yhteys opiskelijahyvinvointiin. Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti kansallisten…
-
Koulutuksen näkökulmia työelämäyhteistyöhön – haasteita ja hyviä käytänteitä
On sanomattakin selvää, että ammattikorkeakoulujen vuorovaikutuksellinen tehtävä ja käytännönläheisyys edellyttävät yhteistyötä työelämän kanssa. Yhteistyötä tehdään hyvin monella eri tasolla laajemmasta strategisesta…
-
Verkostoissa keskustellaan, kohdataan, kehitetään ja kehitytään – verkostojen merkitys kirjaston asiantuntijatyössä
Asiantuntijatyössä verkostoituminen on yksi tärkeä työn osa-alue. Mannermaan mukaan (2024, 210–212) verkostoituminen on prosessi, joka perustuu muun muassa vastavuoroisuuteen, kohtaamiseen, luottamuksen…
-
Some ja alan tapahtumat ovat digipedagogiikan kehityksen tärkeät tiedonlähteet
Opiskelijoiden ja työntekijöiden arkeen tulee uusia ohjelmia, laitteita ja toimintatapoja, jotka vaikuttavat siihen, miten myös työpaikoilla ja kouluissa käytettäviä sisältöjä ja…
-
Matematiikan syksyn 2024 lähtötasotestin tulosten tarkastelua
Olemme toteuttaneen Karelia-amk:n tekniikan alojen sekä metsätalouden koulutuksissa matematiikan lähtötasotestin aloittaville ryhmille vuodesta 2022 alkaen. Tänä vuonna mukaan liitettiin liiketalouden aloittavat…
-
KOMIO – Maankäyttösektorin ilmasto-osaamista eteenpäin ammattikorkeakouluverkoston voimin
Karelia-ammattikorkeakoulu oli mukana viemässä maankäyttösektorin osaamista eteenpäin syyskuussa päättyneessä Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö -hankkeessa, eli tuttavallisemmin KOMIO-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli ammattikorkeakoulujen TKI-hankkeiden,…
-
Kotikansainvälistyminen – fysioterapian koulutusohjelman kokemuksia
Kansainvälistyminen on osa Karelian strategiaa (Karelia 2024a). Käytännössä kansainvälistyminen opiskelijoiden näkökulmasta nähdään usein pitkään opiskelijavaihtoon lähtemisenä. Yksi kansainvälisyyden muodoista on kuitenkin…
-
Suomen kieltä oppimassa harjoittelun kautta: pieni askel, elinikäiset vaikutukset
Yksi Karelia-ammattikorkeakoulun strategisista tavoitteista on lisätä aktiivisesti koulutus- ja työperäistä maahanmuuttoa yhteistyössä alueen yritysten, koulutusorganisaatioiden ja muiden kumppaneiden kanssa. Viime aikoina…
-
Karelian Kiertäjät -podcast : Elinkaarianalyysistä elinkaariajatteluun
Karelian Kiertäjät -podcastissa kierrellään ja kaarrellaan energia- ja ympäristötekniikan aiheiden ympärillä. Podcast-sarjan ensimmäisellä kaudella käsitellään kiertotaloutta erilaisista näkökulmista yhdessä vaihtuvien vieraiden…
-
Monipuolinen metsäalan koulutus on myös innovaatioalusta
Tasavallan presidentti Alexander Stubb myönsi vuoden 2024 kansainvälistymispalkinnon Forest Joensuu -verkostolle. Forest Joensuu yhdistää Pohjois-Karjalan maakunnan metsäbiotalouden yritykset, tutkimuslaitokset, koulutusorganisaatiot ja…
-
Uusi vanha kylmäaine ottaa jalansijaa maalämpöjärjestelmissä
Vierailimme Leppävirralla Gebwellillä tutustumassa maalämpöpumppujen ja lämmönjakokeskusten valmistamiseen Karelian toisen vuoden energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoiden kanssa lokakuussa. EU:n kaasuasetuksen mukaisesti perinteisille…